Dak reiniging voorkomt dak problemen


Dak reinigen soms luxe en uitstraling, vaak noodzakelijk dak onderhoud. Natuurlijke vervuiling en vuil op het dak verkort de levensduur van het dak en zorgt voor grote onderhoudskosten. Regelmatig onderhoud is dus verstandig om niet voor grote financiële dak onderhouds uitgaven te staan.

Waarom mijn dak reinigen

Algen en mosen scheiden bij de groei zuur af en lossen hierdoor het cement van de pannen op, en wortelvorming tast op den duur de pannen aan. Hierdoor wordt de dakbedekking poreus en beschermt niet meer uw kostbare vastgoed. Regelmatig dakonderhoud verminderd deze gevolgen voor een fractie van de nieuwprijs van een nieuw dak.

Een dakreinging kan al vanaf €10,- per m2. Het dak wordt dan schoongemaakt met een heet water behandeling en aangepaste druk. Ook wordt het dak behandeld met een algendodend middel zodat u lang kunt genieten van uw schone dak.

Dak impregneren

Na de dakreiniging heeft u de kans om het dak ook nog duurzaam te beschermen en te kiezen voor het impregneren van uw dak. Dit voorkomt indringing van vocht en vuil hecht niet meer aan de pan en is beter te onderhouden. Het dak impregneer is kleurloos en veranderd niets aan het aangezicht van uw dak. Wanneer er nog geen kleur verlies is van de dakpannen is dit een goede optie om uw dakpannen te beschermen.

Dak coating

Dakcoating heeft de laatste jaren een enorme opmars gemaakt in Nederland. De toepassing zijn enorm en uw dak lijkt wel weer nieuw, voor een fractie van de kosten van een nieuw dak. Iedere kleur dakpan is nu mogelijk en uw kostbare dakpannen worden beschermt tegen de weersinvloeden en wij geven garantie op de hechting van de coating. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dak neem dan nu vrijblijvend contact voor uw dak advies.

Dak schoonmaken

Bij een ernstig vervuild dak begint de voorbewerking met doden van de algen en mossen, deze laten dan in een later stadium makkelijker los van het dakvlak en hoeft er minder hard gereinigd te worden zodat er geen extra schade ontstaat en de overlast van het reinigen wordt beperkt.
Het dak wordt daarna gereinigd onder druk en heet water, de vervuiling laat los en door de hitte sterven de nog aanwezige sporen elementen en bacteriën in vogelpoep.
Met als resultaat een schoon dak. Om het resultaat te behouden en vervolg dak onderhoud te versimpelen behandelen we elk dak met een algendood zodat vuil op het dak minder kans krijgt om aan te hechten aan de dakpannen. Ideaal maar niet noodzakelijk is de behandeling van een vochtwerende impregneer zodat water wordt afgestoten en niet meer de dakpan indringt en de levensduur verlengt. Hechting van nieuwe vervuiling bemoeilijkt en u langdurig plezier geeft van uw dak reiniging.

Heeft u nog een vraag over de dak reiniging van uw dak of wilt u een offerte,
neem dan nu vrijblijvend contact op!

gevelrenovatie offerte