Gevel zandstralen gevelreinigen voor specialisten.

Gevel zandstralen: Een uitdrukking die niet meer van toepassing is omdat elke steen en huis een andere aanpak nodig heeft, om de ondergrond niet te beschadigen en de karakteristieke kenmerken van uw pand te bewaren.

Toen men begon met zandstralen gebruikte men inderdaad zand om de gevel te reinigen, de scherpte in de harde inslag zorgde vaak voor beschadigde gevels. De keuze van het reinigingsmiddel maakt of breekt het resultaat! Tegenwoordig is er een breed scala aan grofheden van olivine (gemalen marmer met een vaste korrelgrote) wat geschikt is voor elke ondergrond, waarmee gereinigd wordt zo maak je gebruik van de reinigingskracht van water maar niet de beschadigende werking aangezien dit onder lagedruk gebeurt.

gevelreiniging en gevelrenovatie

Met de kracht van water onder hogedruk wordt het vuil vaak dieper de poriën in gespoten en wordt het ventilerend vermogen van de steen niet hersteld. Door te stralen met een fijn straalmiddel wat geschikt is voor de ondergrond zijn er zelfs voorbeelden van eieren waar letters vanaf worden gestraald zonder beschadiging!

SRW Gevelrenovatie BV maakt gebruik van de gevelreinigings machines van Torbo Nederland waarvan de variabelen zoals lucht water en reinigingsmiddel zo zijn te reguleren dat er een schoon oppervlak onstaat zonder verstopte poriën en de steen de originele sterkte behoud. Zo is er geen vervolg behandeling nodig maar wel aan te raden om langdurig plezier te hebben van de beschermde gevels.

gevelrenovatie offerte