gevelrenstauratievoegwerk herstellenmetselwerk herstellen

Gevelrenovatie:Gevels renoveren en bewaren.

Gevelrenovatie wordt u onze nieuw opdrachtgever? Bij ieder gevelrenovatie project beginnen we met bescherming van uw woning of bedrijfspand. Om de overlast in een vroeg stadium te beperken, en de diverse werk gangen veilig en soepel te laten verlopen. Afhankelijk van wat de doelstelling en mogelijkheden zijn van de ondergrond zullen deze in 3 of 4 zoveel mogelijk aaneengesloten werkgangen worden uitgevoerd.

gevelrenovatie steiger

Gevelrenovatie bescherming

Nadat de gevels bereikbaar zijn gemaakt dmv vaste gevelrenovatie steigers wordt de woning beschermt. Start het uithakken of uitslijpen van het voegwerk de keuze wordt gemaakt op basis van het bestaande voegwerk, en wat het minste hakschade geeft aan het metselwerk van de gevel. Zo wordt de overlast van een gevelrenovatie zoveel mogelijk voorkomen en kan er onder elke omstandigheid door worden gewerkt aan uw gevelrenovatie.

Nadat het oude voegwerk is verwijderd

Kan begonnen worden met het gevelreinigen van de gevels. Er zal altijd gekozen worden voor de manier waarop de poriƫn van de steen niet verstopt blijven maar wel een schoon en fris resultaat behaalt wordt door de gevelreiniging. De steen heeft nu weer de volle capaciteit om het vocht weg te ventileren en is toch beschermt voor de toekomst.

proefstuk voegwerk

Proefstukken voegwerk

De keuze van het voegwerk hangt van veel factoren af en wordt er rekening gehouden met de hardheid van de steen en de ondergrond waarop het voegwerk word aangebracht, zijn de gevels met een kalkmortel gemetseld of cement? Wat was het traditionele voegwerk en wat zijn de wensen van u? Natuurlijk worden er aan u bij een gevelrenovatie verschillende kleuren aan u voorgesteld zodat in alle rust een keuze kunt maken. Lees meer over voegwerk.

 

Door de ervaring met traditionele voegmortel en cement gebonden voegspecie is er voor elke steen en bouwwerk een passende kleur te maken. De enige restrictie hier geld dat voor monumentale panden en bouwwerken die gemetseld zijn met kalkmortel ook in een traditionele voegmortel moeten worden uitgevoerd om hechting van de voeg te garanderen en een langdurig goed beschermde gevel achter te laten. Lees meer over een totale gevelrenovatie

gevelrenovatie offerte