Gevelrenovatie en Gevelreiniging in Utrecht?

Deze familie uit Utrecht had gelukkig veel eisen voor de gevelrenovatie. Ze wilden de uitstraling van de twee woningen behouden met het originele dunne voegwerk. En geen verkeerd uitgevoerde gevelreiniging wat het huis tot een poppenkast zou maken.

De wensen voor de gevelrenovatie in Utrecht

De eisen voor de gevelrenovatie waren het originele voegwerk dun houden en dat er niet onnodig in stenen werd geslepen wat in de rest van deze straat in Utrecht al gebeurd was helaas.
Om de kosten in de hand te houden van deze gevelrenovatie was besloten om een terug gestreken gladde voeg te nemen. Met een voegwerk kleur die ze zelfstandig hebben gekozen uit de verschillende proefstukken die we hebben gemaakt

gevelrenovatie utrecht

 

Het huis stond in een oudere wijk in Utrecht en was wel toe aan een gevelrenovatie door de jaren heen was het voegwerk verweerd en zat er een roet achtige aanslag op de gevel die verwijderd moest worden zonder gevelschade van de gevelreiniging. Door de jaren heen waren er al kozijnen vernieuwd en nieuwe stukken metselwerk aangebracht wat niet in het originele metselverband zat en waarvan de steen afwijkend was van de rest.

De start van de gevelrenovatie in Utrecht

We begonnen met het uitslijpen van het oude voegwerk zodat de originele dunne voeg behouden bleef. Om geen slijpschade te veroorzaken hebben we de laatste randjes voegwerk voorzichtig uitgehakt en verwijderd. Omdat er geen snijwerk op deze oude gevel terug kwam moest de voeg wel wat dieper worden gemaakt zodat we wel een kwalitatieve voeg konden aanbrengen

Het vernieuwde metselwerk in de gevel was te ruim gemetseld en viel daardoor op in de gevel.
Helaas moest hierdoor het omliggende metselwerk wat worden opgeruimd om de nieuwe stenen minder te laten opvallen in het andere gevelwerk na de gevelrenovatie en een goede overgang te maken.

Na het uithakken van het voegwerk kon de gevel worden gereinigd. Om de gevel vervuiling goed te kunnen verwijderen wilde deze Utrechtse opdrachtgevers de gevel licht gestraald hebben met de fijnste vorm van olivine. Het goed afstellen van straal machine nam wat tijd in beslag omdat de vervuiling hardnekkig was en de steen niet veel kon hebben.

Voegwerk wat het Utrechtse straatbeeld moest gaan bepalen

renovatie utrecht klaar

Om deze Utrechtse opdrachtgevers een doordachte keuze te laten maken voor de kleur van het voegwerk werden er meerde proefstukken aan ze voorgesteld. De basis hiervan was een traditionele voegmortel op basis van kalk om een goede hechting op de kalk ondergrond te garanderen. Na droging van het voegwerk konden ze goed een keuze voor het nieuwe voegwerk maken en konden onze voegers de gevel afwerken voor een mooi eindresultaat.

Wilt u weten wat wij voor uw gevel kunnen beteken,
maak dan nu kennis en vraag uw gevelrenovatie offerte aan.

gevelrenovatie offerte