gevelrenstauratie voegwerk herstellen totale gevelrenovatie

Gevelrestauratie: Restauratie met een monumentaal resultaat.

Gevelrestauratie van monumentale panden, vergt het uiterste van de eigenaar en de gevelrestaurateur. En een goede samenwerking met de Rijks Monumentendienst.

Oude gevels restaureren met de karakteristieke elementen en ouderwetse voeg typen, vragen om kennis van traditionele voegmortels. Oude gevels die al honderden jaren meegaan en vaak een beschermt aangezicht hebben moeten worden gerenoveerd binnen de grenzen wat mogelijk is zonder het aangezicht aan te tasten van de oorspronkelijke gevel. Orginele kleuren en vervuiling moeten worden nagebootst zonder vies te zijn!

Gevelreiniging bij een gevelrestauratie

Bij een gevelrestauratie moet de ondergrond wel schoon genoeg zijn voor herstel oude en verweerde metselmortel en voegwerk resten moeten op de juiste wijze worden verwijderd.
Dit moet altijd gebeuren op de manier die weinig tot geen gevelschade achterlaat en de uitstraling van de oude gevel intact laat. Lees meer over gevelreinigen

Voegwerk bij een gevelrestauratie

Door de toepassing van de traditionele voegmortels en bindmiddelen komt men al snel in de buurt van de originele voegkleur. De laatste toeslag om de kleur goed te krijgen volgt door onze voegers die dagelijks in dit werk zitten en weten wat de mortel doet met de toeslagen en de verwerking.

Maak nu kennis en laat u voorlichten over wat de mogelijkheden zijn van uw gevels.

gevelrenovatie offerte