gevelrenstauratie voegwerk herstellen metselwerk herstellen

Schade aan metselwerk en scheuren in metselwerk

Scheuren in het metselwerk en schade aan het metselwerk zijn meestal invloeden van buiten. Zwaardere verkeer belasting, grote overspanningen van metselwerk en verzakking geven metselwerk problemen. Vocht doorslag en constructieve verslechtering door de scheurvorming zijn de gevolgen.

Deskundig herstel van metselwerk en reparaties.

Herstel van metselwerk kan door de oorzaken van metselwerk schade en scheurvorming bloot te leggen en wordt er zo gewerkt aan de oplossing hiervan. Een deskundig advies en kennis van oude bouwmaterialen zijn onontbeerlijk. Vaak kan de gevel hersteld worden door op de druk en trekpunten in de gevel een metselwerk te verminderen met wapening wat de krachten verdeeld.
Herstel van voegwerk in de juiste kleur is wat de kosten van de renovatie verminderd en zorgt dat de uitstraling van de gevel behouden blijft.

Het aanbrengen van metselwerk wapening

Metselwerk wapening is nodig bij complexe constructies. Er worden nu nieuwe technieken toegepast voor het wapenen van metselwerk. SRW Renovatiewerken valt liever terug op bewezen constructies. En veel voorkomend probleem met scheuren in het metselwerk zijn te grote overspanning zonder latei en delitatie voegen. Grote overspanningen van metselwerk worden opgevangen door het aanbrengen van een latei waarbij de oude stenen van het metselwerk zoveel mogelijk worden gebruikt. Hierdoor kunnen wij met aanpassing aan het oude voegwerk, de gevel zoveel mogelijk onzichtbaar herstellen in oude staat zonder scheurvorming met herstel en imitatie van het oude voegwerk.

Scheuren in het metselwerk van een gebouw ontstaan door verschillende oorzaken:

Zet scheuren in het metselwerk ontstaan door druk in het metselwerk en zijn een uiting van druk of te weinig ondersteuning van het metselwerk (fundering of te grote overspanning in het metselwerk)


Scheur herstel vind op de volgende manier plaats.

metselwerk scheur klaar maken
Voorbereiding van scheurherstel

Het open werken van de scheur door om de vier a vijf lagen metselwerk een diepe voeg te maken waar later de metselwerk wapening kan worden aangebracht. Scheuren in de steen zelf moeten ook worden uitgehakt om body te creƫren voor de steen reparaties. De ondergrond moet stofvrij gemaakt worden zodat een goede hechting gegarandeerd is.


scheur lijmen

Herstel van metselwerk scheuren

Wanneer de voeg stofvrij is en voldoende droog is kan de metselwerk wapening worden aangebracht. Eerst vullen we de scheur voor de helft met Chemisch anker wat hecht aan de steen en voeg. Direct daarna wordt de wapening in de voeg gedrukt en de voeg afgevuld met chemisch anker zodat een brede verlijming aan het metselwerk plaats vind en de druk wordt verspreid over een breed metselwerk vlak wat groot genoeg is om de druk in het metselwerk op te vangen.

scheur gerepareerd
De afwerking van metselwerk scheuren

Het afwerken van de gemaakte reparaties gebeurd met een voegmortel die we op gevoel maken . Deze wordt afgewerkt zoveel mogelijk in de juiste kleur en voegtype in het originele metselwerk. De scheuren in de steen worden gerepareerd met een kleurmortel die zo goed mogelijk gelijkend is aan de steen zodat de metselwerk reparaties zomin mogelijk opvallen we we zo de kosten van het repareren van de stenen in de hand kunnen houden en vele malen goedkoper zijn dan het in en uit boeten van de beschadigde stenen.

gevelrenovatie offerte