Schoorsteenrenovatie nodig?

Door een schoorsteen renovatie is uw schoorsteen weer als nieuw en kan weer jaren de elementen trotseren. Schoorstenen zijn de slechtst onderhouden punten van een huis en meestal begint men aan een schoorsteen renovatie te denken als de schoorsteen schade al enorm is, renovatie is dan niet meer te voorkomen en worden hele operaties.

schoorsteen renovatie metselwerkSchoorstenen met slecht metselwerk

Slechte bescherming bij de bouw en weersinvloeden door de jaren de schoorsteen aangetast. Een goede bereikbaarheid van de schoorsteen is onontbeerlijk bij een goede schoorsteen renovatie. Metselwerk moet worden hersteld en de smeerkop heeft meestal door jarenlange indringing van vocht schade. Ook moet vervuiling grondig worden verwijderd een goed steiger om de schoorsteen voor alle werkgangen is al de helft van het werk en zorgt ervoor dat de werkzaamheden naar behoren kunnen worden uitgewerkt..

Na verwijderen van het voegwerk van de schoorsteen kan deze grondig worden gereinigd. Deze reiniging is nodig om de door vervuiling verstopte poriƫn van de stenen te openen en te zorgen dat de schoorsteen het overtollig vocht kan weg ventileren. Ook zijn alle beschadigingen in het metselwerk nu zichtbaar zo kan een goed herstel plaats vinden.

schoorsteen uitgehakt

Schoorsteen reinigen en schoonmaken,

door de bereikbaarheid van de schoorsteen en de onafhankelijkheid van gehuurde materialen kunnen de herstel werkzaamheden onder de beste omstandigheden worden uitgevoerd. Ook kan de schoorsteen het teveel aan vocht goed op de natuurlijke manier weg ventileren. Wie kent ze niet te snel gevoegde schoorstenen die die spierwit zijn uitgeslagen en lelijker zijn dan bij aanvang van de schoorsteen renovatie.


Herstel van de smeerkop van de schoorsteen. Bij nieuwere schoorstenen is dit vaak een betonplaat maar bij traditionele schoorstenen is deze vaak gesmeerd met een metselmortel. Reparatie met de juiste mortel en herstel van de ronding om het vocht snel te verwijderen en indringing van boven te voorkomen zijn noodzakelijk.

schoorsteeen gerenoveerd

Het opnieuw voegen van de schoorsteen.

Vette en taaie voegmortels zijn de basis van het duurzaam renoveren van de schoorsteen. Wanneer het vochtniveau van de schoorsteen is genormaliseerd kan deze worden gevoegd een werkje wat niet even kan gebeuren, veel hoeken en rollen die goed vol moeten zitten met voegspecie om u de garantie te geven dat dit de laatste keer is dat uw schoorsteen moet worden gevoegd.

Het beschermen van de gerenoveerde schoorsteen hierop word niet bezuinigd! Door alleen te werken met de beste gevel impregneer wat ontwikkeld is voor schoorstenen weten we dat we nooit meer uw dak op hoeven om te voegen. Vuilaanhechting wordt verminderd en vocht kan geen schade meer aanbrengen aan de gerenoveerde schoorsteen. De schoorsteen is damp open beschermt, en het oude vocht kan verdampen zonder dat nieuw vocht indringt. Uit ervaring weten we dat de impregneer tenminste 10 jaar uw schoorsteen beschermt en tegen die tijd komen we graag een keer op de koffie en impregneren we uw schoorsteen nog een keer.

gevelrenovatie offerte