gevelrenstauratie voegwerk herstellen metselwerk herstellen

Totale gevelrenovatie nodig?

Wanneer een gevel te lang niet is onderhouden is een totale gevelrestauratie niet meer te voorkomen, en zal de gevel geheel moeten worden hersteld om gevels van het pand te bewaren. Door teveel vocht en vervuiling is het metselwerk en voegwerk aangetast en bij monumentale panden is het kalk metselwerk licht tot zwaar aan het rotten. Een goede gevelreiniging en verwijdering van het voegwerk geven de gevels weer de kans om het vocht weg te ventileren.

gevelrestauratie

Nu de vochtregulatie is hersteld kan het oude metselwerk onderhanden worden genomen, bij oude bouwmaterialen handelaren kunnen vaak nog goed gelijkende stenen worden gevonden indien het metselwerk erg is beschadigd en stukken hermetseld moeten worden. De finisching tuch van de metselwerk herstel werkzaamheden vind plaats door het gevelwerk bij te kleuren en zo het herstelde metselwerk te laten passen bij de rest van de gevel.gevel reiniging en renovatie

Ook het vaak aanwezige sier metselwerk kan nu in volle glorie worden hersteld aangezien deze vaak uit de gevel steken en daarom extra kwetsbaar zijn voor weer belasting en vervuiling.
Extra bescherming helpt problemen te voorkomen in de toekomst

Het voegwerk van monumentale panden is vaak uitgevoerd in snijwerk of een doorgestreken verdiepte voeg. Dit soort voegwerk is werk voor de echte restauratie voeger die gevoel heeft met traditionele mortels. Aangezien de verwerking en het maken van de voegmortels op kalkbasis veel kennis vereist. Ook de nazorg van het voegwerk verdient de aandacht en is van groot belang voor een goede en volledige uitharding, en zal volledig door onze voegers worden verzorgt.
Lees meer over uw gevelrenovatie

gevelrenovatie offerte